Doordachte ‘stekerbare’ installatie siert Van der Valk Amsterdam

Met een doordachte ‘stekerbare’ installatie van Isolectra wist Techval Technische Installaties een aanzienlijke tijdswinst te behalen bij de bouw van Hotel van der Valk Amsterdam.

Een stekerbare installatie in een hotelomgeving is niet gebruikelijk, zegt Bert Damen van Techval. “Wij proberen echter het concept van stekerbaar installeren zoveel mogelijk toe te passen van kelder tot dak, daar waar het zijn meerwaarde bewijst natuurlijk. Ten eerste omdat het concept de storingsgevoeligheid vrijwel volledig elimineert en ten tweede vanwege de snelheid van installeren. Arbeidsuren zijn vandaag de dag kostbaar. Alles wat je aan uren kan uitsparen door technisch vernuft en geijkt materiaal is mooi meegenomen. Isolectra is daarin een vaste partner voor ons, een partner die heel bewust meedenkt in het realiseren van een doordachte installatie.”


Flexibiliteit

Hotel Van der Valk in Amsterdam is op de hotelkamers na volledig voorzien van de stekerbare oplossingen van Wieland. “Vooral in het hoofdgebouw, installatietechnisch het meest complexe deel van het hotel, bewijst het concept van stekerbaar installeren zijn meerwaarde,” blikt Damen terug. “Hier hebben we behoorlijk wat uren aan montagetijd kunnen besparen. Door een slimme plaatsing van de onderverdelers biedt het concept ook de nodige flexibiliteit richting de gebruiker om bijvoorbeeld in de toekomst een bepaalde ruimte een andere functie toe te wijzen. De installatie verder uitbreiden om van een magazijn bijvoorbeeld een vergaderruimte te maken, is een kwestie van plug-and-play.”


Hotelbox

Op hotelkamerniveau is een stekerbare installatie tot op heden minder geschikt. “Dat heeft te maken met de tunnelbouwmethodiek die wordt gehanteerd,” zegt Marcel Backx, Key Accountmanager bij Isolectra. “Alle overige ruimten daarentegen lenen zich wel voor stekerbaar installeren. Dat heeft Techval hier in Amsterdam ook bewezen.” In samenwerking met Techval ontwikkelt Isolectra oplossingen om ook hotelkamers efficiënter (lees: stekerbaar) te kunnen installeren. “De hotelbox is daar een voorbeeld van. Alle intelligentie bevindt zich in deze box boven het verlaagde plafond of achter de voorzetwand in de gang. Van hieruit ga je met een koppelsnoer naar het bedhoofd. Een veel efficiëntere en snellere manier van installeren, te meer daar hotelkamers vrijwel altijd identiek zijn.”


KNX Installatie

Ook de Eelectron componenten ten behoeve van de uitgebreide KNX installatie in het Van der Valk hotel in Amsterdam komen bij Isolectra vandaan. “Het is heel fijn om met één partij te werken voor zowel de stekerbare installatie als de KNX componenten,” zegt Damen. “Die mening is overigens ook onze eigen KNX deskundige toebedeeld, die de voorkeur geeft aan KNX componenten van Eelectron ten opzichte van componenten van andere merken. De band met Isolectra en het Italiaanse Eelectron is zelfs zo sterk dat we bij potentiële uitdagingen gewoon even een dagje op en neer vliegen naar Milaan.

Referenties en Nieuws

NATO Den Haag

Het leveren en ontwerpen van een stekerbare licht- en vloerinstallatie voor het NATO-complex in Den Haag.

24.500m² Wieland, A. & H. Meyer
Stekerbaar: the next level

Stekerbare installaties worden door steeds meer installateurs én producenten omarmd. Niet verwonderlijk, als je kijkt naar de voordelen.

Je gegevens worden uitsluitend gebruikt om contact met je op te nemen.

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over Stekerbaar installeren of een offerte aanvragen? Laat je gegevens achter en wij zullen binnen enkele dagen contact met je opnemen.